Bal

Een initiatief van de leerlingenraad en het oudercomité in samenspraak met de directie van het college Waregem.

Doel van het bal

De leerlingen jaarlijks een leuk bal geven dat mede door hen wordt georganiseerd én meteen ook een bijdrage te leveren in de kosten van de internationale uitwisselingen.

Internationale uitwisselingen

Op vandaag neemt ongeveer 1 op 2 van onze laatstejaars leerlingen deel aan een internationale uitwisseling. Deze projecten zijn een unieke ervaring, maar vragen ook een duidelijk engagement van de deelnemende leerling: een extra inspanning om de gemiste lessen in te halen en extra werk voor de projecten die binnen deze uitwisselingen plaatsvinden. Hun bijdrage aan het projectwerk en hun inzet tijdens de projectweken wordt trouwens op hun rapport geëvalueerd. Graag wat meer uitleg: de uitwisselingen gebeuren op basis van wederkerigheid: wie deelneemt, verblijft tijdens het schooljaar één week in een buitenlands gastgezin en ontvangt één week een buitenlandse gast in het eigen gezin. Tijdens die weken is er dan voor de uitwisselende leerlingen een speciaal programma dat een mix is van culturele uitstappen en thematisch projectwerk.


Campus College Waregem, deel van Sint-Paulus school, is een echte internationale school. Met meer dan 15 partners in het buitenland wisselen we intensief leerlingen uit. Heel wat excursies en bezoeken verruimen de horizon van onze leerlingen. Zo zijn er o.a. reeds uitwisselingen geweest met Boedapest (Hongarije), Dumfries (Schotland), Tartu (Estland), Sykkylven (Noorwegen), Pamplona (Spanje), Reykjavik (Ijsland), Bergen (Noorwegen), Vasa (Finland), Daugavpils (Letland), Eldoraigne (Zuid-Afrika), Langenhove Hoërskool Riversdal (Zuid-Afrika), Southdowns (Zuid-Afrika) en Cambodja.


Ook dit jaar staan heel wat leerlingen klaar om opnieuw deel te nemen aan dergelijke uitwisselingen. Met een deel van de opbrengst van het bal dragen we bij in de kosten van de internationale uitwisselingen